11-06-1927 LANDELIJKE RUITERSPORT De wedstrijdeischen voor 1927 en 1928 vastgesteld

___________________________________________________________

11-06-1927 Algemeen Handelsblad
LANDELIJKE RUITERSPORT
.
De wedstrijdeischen voor 1927 en 1928 vastgesteld.

Op de laatstgehouden bestuursvergadering van de „Nederlandsche Federatie van landelijke rijvereenigingen” werd o.m. vastgesteld het volledige programma der te houden wedstrijden.
Deze wedstrijden houden geheel, rekening met de nog veelal geringe geoefendheid der landelijke ruiters, doch laten tevens vrijheid om, in overleg met het bestuur der Federatie, de eischen hooger te stellen.
Zeer doelmatig schijnt ons toe de z.g. „veelzijdigheidswedstrijd-in-afdeelingsverband” waarbij de ruiters zullen moeten toonen zoowel in het dresseerend rijden, als ook in het springen en opzadelen bedreven te zijn. Hierdoor wordt éénzijdige opleiding der ruiters grootendeels reeds vermeden.
Ook de beoordeeling dezer wedstrijden zal in vele opzichten afwijken van tot nog toe bestaande en gevolgde systemen. Vooral treedt dit duidelijk naar voren bij de waardeering der prestaties in de springconcoursen. Hierbij zullen nl. ook in sterke mate de zit en de houding van den ruiter vóór-, tijdens- en na den sprong op de plaatsing van invloed zijn.
Deze jeugdige Federatie geeft wel blijk de zaak der landelijke ruitersport in goede banen te willen leiden en we twijfelen, gezien de reeds steeds stijgende successen, er niet aan, dat goede resultaten, die zij zich voorstelt te verkrijgen, ook niet zullen uitblijven.

Wedstrijden in Juni en Juli.
15 Juni. Concours te Wageningen.
24 Juni. Concours te Dordrecht.
25 Juni. Derby Springconcours te Hamburg.
26 Juni. Concours te Nijmegen.
26 Juni. Concours te Bellingwolde.
30 Juni. Concours te Winschoten, tevens inter nationale paardenfok-.
13.Juli. Concours te Apeldoorn.
15, 16 en 17 Juli. Hilversum internationaal.
17 Juli. Concours te Zuidlaren.
20-21 Juli. Concours te Hoofddorp.
23-24 Juli. Concours te Den Haag.
27 Juli. Concours (intern.) te Meppel.

___________________________________________________________

Terug naar Winnetou