1931 Plannen Bond Landelijke Rijverenigingen

___________________________________________________________

06-5-1921, woensdag Nieuwsblad van het Noorden

LANDELIJKE RUITERSPORT. Groote plannen.

Voor de landelijke ruitersport heeft men, ten aanzien van 1931, weer groote plannen.

Zooals de traditie luidt, worden ieder jaar, zoo omstreeks Mei—Juni, door het federatiebestuur de examens afgenomen voor de z.g. „Groote veelzijdigheidsproef ’28”.

Dit jaar is de belangstelling al bijzonder groot en geeft vooral de provincie Noord-Holland hierin een voorbeeld. Amazones en ruiters der navolgende rijvereenigingen hebben zich voor het examen opgegeven: Westfriesland (Schagerbrug), Anna Paulowna e..o., Beyaert (Purmerend). Bucephalus (Barsingerhorn), Heilo e.o., Hippos (Gorinchem), Dukkeldam e.o., en Winnetou te Leens (Gr.)

Op 5, 6 en 7 Mei wordt de Groote Veelzijdigheidsproef ’28 resp. gehouden te Schagerbrug, Anna-Paulowna en Purmerend. Einde Mei te Leens, Gorinchem en Dordrecht en begin Juni te Barsingerhorn. Het is de zwaarste proef, die men ten onzent voor de landelijksen kent.

Van 15 tot 21 Mei zal nu een afdeling Oldenburgers onder leiding van den voorzitter van den landsbond van Oldenburgsche rijvereenigingen, den heer Hullmann. een tocht door ons land maken te paard.
Zij zullen op 15 Mei a.s. te Nieuweschans de grens overschrijden en rijden dan over Groningen, Stadskanaal, Meppel. Zwolle, Deventer, Haaksbergen weer over het grensstation Gronau naar de Heimat terug.

Groote sterrit in Groningen.
Ook zal op 28 Augustus in de provincie Groningen en Drenthe een groote sterrit worden georganiseerd naar de stad Groningen.
Aan den sterrit zullen alleen leden van erkende, landelijke rijvereenigingen kunnen deelnemen.

___________________________________________________________

Terug naar Winnetou